WITTE WIJN

De kleur van witte wijn varieert in werkelijkheid enorm, van heldere witgele tonen tot goudgeel, hints van groen tot zelfs diep oker. Een brede waaier van smaken, droog, halfdroog, tot zoet, en een zeer breed geurenpallet, bloemen, fruit, hout, noten, vanille en specerijen komen allemaal in vele combinaties voor en definiëren samen een complexe en aangename smaakervaring.

Ontdek meer over frisse en fruitige wijnen met toetsen van bloemen of fruit, en de details over origine en terroir, hoe ze te verkennen en er optimaal van te kunnen genieten.

Toon als
Sorteer op
€8,75

Chardonnay - Chateau Burgozone

De smaak maakt indruk met zijn fluwelen zachtheid en verfijning. Hij is rijk, complex en harmonisch met uitstekende duur en prachtige afdronk. Stro-gele kleur met een vleugje goud. Het boeket zelf is duurzaam en meeslepend, gedomineerd door witte tropische vruchten.
€4,00

Chardonnay - LVK Targovishte

Kwaliteitsvolle witte wijn met rijke fruitaroma, goed uitgebalanceerde smaak en een indrukwekkende afdronk.
€5,50

Muscat - LVK Targovishte

Aantrekkelijke lichte stro kleur met groene tint. Glashelder. Onderscheidend Muscat aroma met hints van bos grassen, rijp fruit en druiven. Goed uitgebalanceerd zachte smaak met duurzame afdronk.
€3,75

Sauvignon Blanc - LVK Targovishte

Hoge kwaliteit witte wijn met kenmerkende aroma van groen gras en tropisch fruit. Evenwichtige smaak met strakke afwerking en indrukwekkende afdronk.
€6,95

Viognier - Chateau Burgozone

Gele stro-achtige kleur met kristal glitter. Transparant en stralend. Aangenaam, intensief en complex aroma ademt abrikoos en mango nuances. Expressief en fijn, met tonen van honing. Volledige en royale smaak ondersteund door nuances van wit fruit, abrikoos, perzik en mango. Goede structuur eindigend met een mooie afdronk opgefrist door een minerale toets. Een volledig uitgebalanceerde smaak in zijn frisheid en finesse.
€6,00

Zagreus White Mavrud

Deze unieke Bulgaarse wijn is gemaakt van de lokald rode druif Mavrud. De smaak heeft morel, kersen en roos in de smaak. Het aroma doet denken aan aardbeien, kersen en verse bosvruchten.